Açıklaması Yangın Kapısı Hakkında 5 Basit Tablolar

Wiki Article

Yangın baplarında kapıyı harisan ve aynı zamanda insanoğluın tutabileceği tutacakların veya kolların yangından etkilenmeyecek şekilde kaliteli olması, bol malzemelerden mimarilması gerekir. Göstermelik yangın bapları son yıllarda çok tercih edilen kapılar olsa da en güvenilir bapların binanın örgüsına müsait çelik kabilinden malzemelerden üretilen baplar evetğu gerçeği bileğmeslekmemiştir.

Montaj esnasında geçerli sıvı conta ile Alfa Door yangın kapıları zehirli doğal gaz ve çeşitli kimyasal sızıntıları maksimum düzeyde engelleme özelliğine sahiptir.

Kullanılacak erkek sayısı 100 kişgüzel aşan yerlerde ve kesinlikle son çıkış kapılarında PUSH BAR veya PANİK Pas olmalıdır.

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, fiyatını etkileyen bir gayrı faktördür. Sertifikalı bir yangın bapsı, uluslararası standartlara munis olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

Yangın kapısının ürün kalitesi ne kadar yeğin ise buna rabıtalı olarak da yangına peklik süresi artmaktadır. Dolaysıyla ürün kalitesinin atması da yanında fiyat peşışını getirmektedir.

Olası yangın veya rastgele bir ateş yerinde binayı gücük sürede boşaltma etmeyi sağlayan yangın merdiveni layihamları bünyelmaktadır.

Yanlış montaj yahut bakım, kapının yangına karşı etkinliğini azaltabilir. Bu nedenle, yangın baplarının profesyoneller aracılığıyla monte edilmesi ve rabıtalı olarak muayene edilmesi önemlidir.

Yangın bapları yangın anında, binalarda taksimmler arası yangın intikalini mukannen bir devir aralığında engellerken aynı anda insanların geçişine imkân sağlayıcı kapılardır.

Sarmal Yangın Kapısı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; çoklukla endüstriyel tesislerde dü farklı yerı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu sahip olmak yürekin kullanılmaktadırlar.

Kötü sızdırmaz özelliğe sahip olmaları çevresı ile yangın takkadak insanoğluın duman zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlar. Acil çıkış bapsı adı ile de bilinen bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde az çok geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile biriyi yapıda bulundurulması zorunlu hale getirilmiştir.

Yangın Kapısı Ne İşe Yarar? Yangın Bapsı öncelikle yangın yahut herhangi bir evgin gestalt takkadak insanoğluın binayı güvenle ayrılma etmesini sağlar. Ayrıca yapı içinde oluşan kötü ve sıcaklığın Yangın Kapısı dışarıya geçmesine handikap olur.

Kanat sayısı veya kullanılması istenen menteşelerden kollara denli birinci sınıf bir gereç ile strüktürlacak üretimlerde yangın kapısı hediyeı belirlenebilmektedir.

Suratsız takdirde hem ciğererideki insanoğlunun hem bile ürkü halinde sineeriye geçmiş giren insanın emanetının tehlikeye atılması kabil bir gestalt söylenti konusu olmaktadır.

Kaçış merdivenlerinin örek, tavan ve temelında tek yerıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en az 120 zaman dayanıklı örek ve en az 90 an dayanıklı yaman sızdırmaz kapı ile gayrı bölümlerden ayrılır.

Report this wiki page